Kindercoaching

Kindercoaching

Kinderen zijn van harte welkom in mijn praktijk. Ik heb ruim 40 jaar met kinderen gewerkt, dus ik weet op een goede, kindvriendelijke manier aansluiting te vinden bij de behoeften van het kind.

In mijn praktijk kunnen kinderen hun eigen verhaal vertellen. Wij gaan samen kijken waar een kind aan kan werken. Bijvoorbeeld over de scheiding, geen vriendjes hebben, faalangst, iemand verloren hebben, veel piekeren en andere heftige dingen die een kind heeft meegemaakt. Het kind kan hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken.

Hoe heb jij als ouder(s) invloed op het kind?

Het is hierbij heel belangrijk wat het verhaal is van de ouders. Hoe ben jij gevormd? Wat heb jij meegemaakt? Welke inprent in je leven kom je nog steeds tegen? Wil je dit doorgeven aan je kind of wil je dit achter je laten?

Het begint al voor jouw conceptie. Welk doel hadden jouw ouders om je te ontvangen, bewust of onbewust en hoe is dit bij jouw kind?

Hoe voelde je moeder zich tijdens de zwangerschap? Hoe reageerde jouw vader op de zwangerschap? Schrok hij? Had hij een rekenfout gemaakt? Het kind zou dan moeite kunnen hebben met rekenen of snel kunnen schrikken.

Hoe was je geboorte? Was je te laat? Kom je altijd te laat op een afspraak? Hoe is dat bij jouw kind?

Was de geboorte complex? Een drama?

Wat is er gebeurd in je eerste levensjaar? Wat is er in de wereld gebeurd? Denk hierbij aan financiën, werk, familie, overlijden, ziekte, scheiding enz.

Alles wat de ouders of voorouders niet direct hebben kunnen oplossen komt bij de jongere generatie terecht.

De begeleiding

Door bij mij een traject te starten investeer je in jezelf en in je kind. Ik start een traject waarbij het kind wordt begeleid en waarbij ook de ouders naar hun eigen verhaal durven te kijken.